arten Petroselinum crispum
- arabiska: بَقْدونِس
- bokmål: kruspersille
- danska: persille (da)
- engelska: parsley (en)
- estniska: petersell
- finska: persilja (fi)
- franska: persil (fr)
- grekiska: μαϊντανός (el)
- indonesiska: peterseli (id)
- isländska: steinselja
- italienska: prezzemolo (it)
- japanska: パセリ
- koreanska: 파슬리 (ko)
- lettiska: pētersīlis
- litauiska: petražolė
- nederländska: peterselie (nl)
- polska: pietruszka (pl)
- portugisiska: salsa (pt)
- rumänska: pătrunjel (ro)
- ryska: петрушка (ru)
- slovakiska: petržlen
- slovenska: peteršilj (sl)
- spanska: perejil (es)
- tjeckiska: petržel
- turkiska: maydonoz (tr)
- tyska: Petersilie (de) f
- ungerska: petrezselyem (hu)